SEVCH SUCH NUCH ÅRETS VILTSPÅRKOOIKER 2016 Duckhills Flash Tingeling Of Emma väntar valpar med Mamas best friend  Preben Pralin. Tingeling är godkänd eftersökshund hos polisen och går på både trafikskadat och skadeskjutet vilt. Hon tog snabbt sina cert på utställning i både Sverige och Norge. Hon har tidigare en kull på fem valpar där en hane blev viltspårchampion redan vid dryga året. Två andra tävlar framgångsrikt i agility och fyra av dem är bph-beskrivna. Vi är mycket nöjda med den kullen. Preben är en mycket trevlig liten hane som har exellent på utställning och har gjort ett mycket bra bph som ni kan se på bild här. Vi förväntar oss arbetsglada snygga hundar utan skärpa. Kullen föds i mitten av vecka 45 och är leveransklara efter nyår. Hör av er vid intresse av valp.

Preben

Tingeling

Vi väntar valpar!

SE VCH Aristocurl´s Mirinda,Lilla My, är parad med Curlygames El Nicoya, Dovre, och nu är vi säkra på att My är dräktig.

My är en tik med mycket arbetsmotor och will to please. Hon har gjort ett mycket bra fbr och har placerat sig bra på flera WT. Hon har två cert på utställning.

Dovre har gjort ett fint MH och vi tror att han och My matchar varandra bra. Han har excellent på utställning.   Han är en stabil hane som med glädje ställer upp på det som hans matte vill göra, allt från agility till att gå på tur.

  

Amazing Grazy i Norge startade Norska mästerskapet och kom på en fin 5:e plats. Hon blev också klubbmästare 2018 med 100 poäng av 100 möjliga.

Hon har tagit sitt förstapris i nybörjarklass på jaktprov. Duktiga Grazy med matte Kjersti!

Amazing Ashika tog sina tre diplom på tre starter i nosework 1. Hon har startat nosework 2 och har redan två diplom i den klassen. 

På unghundsderbyt 2018 startade 220 hundar och Ashika hamnade på 10:e plats! De har också tagit ett förstapris i nybörjarklass på jaktprov. De har även ett godkänt anlagsprov i viltspår.

Ett fantastiskt par Ashika och matte Rikka!

Hon är röntgad med fria höfter och armbågar

Amazing Zvullo har godkänt anlagsprov i viltspår och är röntgad med fria höfter och armbågarna.

Det är en fröjd att se Zvullo apportera både dummy och vilt. På bilden syns även Adorable Zippo, kooiker, som klarade sitt anlagsprov samtidigt med Zvullo

Amazing Saxxo och Amazing Sävven nvänds båda i praktisk jakt av sina ägare, Vi får rapporter från nöjda ägare.

 

Amazing Pepsi har godkänt anlagsprov i viltspår och är röntgad med fria höfter, ena armbågen fri och den andra med grad 1, vilket är den lindrigaste.

På bilden syns förutom Pepsi med husse Erik i mitten även Ashika och Rikka och Kristina och Silke som klarade sina anlagsspår samtidigt som Pepsi

Amazing Tulo och Amazing Isi träffar vi ofta och tränar tillsammans med. Det är en fröjd att se deras arbetsvilja som aldrig sinar och det fina samspelet de har med sina mattar Helena och Marie. Båda hundarna är röntgade med fria höfter och armbågar.

Svansviftarnas Awesomekull, curly coated retriever, Alice/Sambo fyller 2 år den 29 maj.

 

Awesome Azzar har gjort BPH med fint resultat

Awesome Yirga är utställd med fin kritik. Hon är röntgad med fria höfter

Awesome Aino är mitt i sin utbildning till servicehund och det går väldigt bra. Även hon är röntgad med fria höfter

 

I somras var Yirga, Lilly och mamma Alice på curlyträff i Jämtland. Så roligt att se vad fint de jobbade tillsammans med sina ägare Eva och Malin.

Adorablekullen, kooiker, Tingeling/Matisse fyller 1 år den 24 januari.

Zippo har godkänt anlagsprov i viltspår.

Gustaf och Rulle började sina utställningskarriärer på kooikerspecialen (Gustaf) och Stora Stockholm (Rulle) Vi fick rapporter om fin kritik där det framförallt nämns att de är glada, sociala och frimodiga hundar. Känns jätteroligt för uppfödarna!

På första bilden är det Gustaf och på den andra Rulle

Svansviftarnas Best ofkull, jaktlabrador, Aska/Pablo är bara 9,5 månad. Trots det så apporterar redan ett par av dem på jakter och en går spår i skarpt läge. Imponerande!

Vi får rapporter om glada, sociala och arbetsvilliga hundar.

 

Till sist vill vi presentera kennelns nya framtidshopp!

Välkommen Ringcurls Celine från Norge

Förra helgen gjorde Aska, Ringlets Ivory, sin debut i öppenklass b-jaktprov. En solklar etta blev resultatet. Domarens utlåtande: Balansen mellan samarbete med sin förare och självständighet kan inte bli bättre än så här.

20170902

Lilla My, Aristocurl's Mirinda, tog sitt tredje pris i viltspår och blev därmed SE VCH

Lars och Äster, knappt 18 månader, har startat nybörjarklass jaktprov. Ett stiligt förstapris blev resultatet

Silke, Mylabs Return to Sender, blev BIR i valpklass 1 och BIG 2:a vid Värmland kennelklubbs inofficiella utställning

Äster, Willowridge Five Eggs for Easter, har legat på röntgenbordet och resultatet blev fria armbågar och fria höfter. Hurra!! :)

Tingeling, Duckhills Flash Tingeling of Emma, har varit i Norge och tagit sitt norska utställningschampionat. BIR och enda tiken med ck

Vi har träffat labradorvalparna vid flera tillfällen för att träna och umgås. Egenskaperna vi hoppats och trott på finns på plats!

En något oväntad rapport kom från Norge, Grazy har ställts ut två gånger, blivit BIR i valpklass 2 och placerats i gruppen, ena gången som trea och andra gången som tvåa

20170610

Äster, Willowridge five eggs for easter, och husse Lars deltog i årets Unghundsderby. Äster är en lugn cool tjej och bra markör så hon höll hela dagen, jämna fina resultat och slutade på en fantastisk 13:e plats av över 200 startande hundar

30/5 hämtade Kristina hem labradorvalpen Mylabs Return to sender, Silke 8v

Hon presenteras närmare under Våra hundar.

20170506

Aska och Lilla My startades på SSRK Värmlands working test

Lilla My kom på fjärde plats nkl 91/100 poäng

Aska kom på andra plats ökl 81/100 poäng

Vi är så nöjda med våra duktiga tjejer!

20170520

Svanviftarnas kennel har haft sin första valpträff. Vi hade en härlig dag i Humletorp där vi fick se sociala, trevliga, följsamma valpar.

Vi är nöjda med hur valparna utvecklats och det känns som om detta kommer att bli väldigt bra!

Det känns fantastiskt att vi fått så underbara valpköpare

Copyright @ All Rights Reserved. Made with love.

20170724

Curlyvalparna flyttar till sina nya familjer och vi får många trevliga uppdateringar om glada, sociala och följsamma valpar.

20170606

Under våren har Tyson, Aska och Äster anlitats flitigt på skyddsjakt